Meer informatie
Shui Xian Charcoal Baked Oolong wordt geproduceerd middels een ingewikkelde, traditionele methode. De belangrijkste stap is het roosteren in bamboe manden, boven gloeiende houtskool. Dit duurt ongeveer zes uur en levert een Oolong op met een rijk smakenpalet, waaronder karamel, vanille, cacao en noten. Daarnaast proef je een licht geroosterde smaak die de andere aroma’s versterkt en verdiept. Geniet ervan!
Kenmerken
Merk | Simon Lévelt |
---|---|
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Oolong |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | China |
Regio | Fujian |
Ingredienten | Biologische oolong thee |
Zetadvies | 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop |
Klanten kochten ook
Fluweel
Heerlijk zacht van smaak en geur. Het roosteren maakt geuren los, maar laat zelf geen geur achter, zoals bij Lapsang. Liefhebbers van groene thee zullen deze zwarte thee zeker waarderen, niet bitter, trekt niet. Prijzig, ja, maar een biertje of glas wijn is vele malen duurder. Jammer als hij uit het assortiment gaat.
Heel verfijnd
Het heeft een hele verfijnde, diepe smaak; echt iets waarbij ik in het begin elke slok opnieuw wou proeven omdat het toch meer gaande was in de smaak.
Het is wat bitter, dus ik zet hem niet te lang. En hij is vrij prijzig (meer dan 10 euro voor 50gr?) dus ik zet hem ook niet al te vaak.
Echt een hele bijzondere thee, misschien zelfs mijn nieuwe favoriet!
Prima thee
Het is een lekkere thee, maar eerlijk gezegd vind ik 'm niet zo bijzonder als omschreven.