Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Tippy Orange Pekoe

Uitzonderlijk mooi blad dat gerold is. Thee met veel tip. Vol en krachtig.

7,95 ­ / 100 gr
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Uitzonderlijk mooi blad dat gerold is. Thee met veel tip uit Sri Lanka, het land dat voorheen bekend stond als Ceylon. Vol en krachtig.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Zwarte thee
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst Ceylon
Regio Ruhuna
Ingredienten Zwarte thee
Zetadvies 100°C, 3 minuten, 2 gram per kop

Klanten kochten ook

Reviews
4,1
(6)
Sortering:

Assortiment zwarte thee Simon Levelt

Toch wel spijtig te moeten constateren dan je favoriete zwarte thee soorten na jaren een voor een uit het assortiment verdwijnen: vb Margareths Hope, Nepal thee...

Zeer aromatische thee

Ik wissel graag mijn thee af en heb diverse zwarte en andere theesoorten van Simon Levelt. Deze Tippy Orange Pekoe is een van mijn favorieten, en voert mij terug naar 'vroeger'. Ik denk dat mijn oma deze thee schonk. Deze thee gebruik ik ook graag in bepaalde soorten punch en thee-ijs. Het aroma blijft goed overeind als het met andere smaken wordt gecombineerd.

Mooie milde Ceylon

Barbara en Huib. Eens. Deze Thee is een mooie zachte Ceylon, waarbij je duidelijk ziet dat er hele theebladeren zijn gebruikt. Dat strookt ook met de benaming OP. Normaal worden de bovenste drie blaadjes geplukt en gebruikt voor de thee. De blaadjes worden na droging dan gerold/gebroken en voor zwarte thee gefermenteerd. Het is een aanrader om dit, als je in Sri Lanka bent, eens life te gaan bekijken. In de Tippy Orange Pekoe thee zie je (aan de vorm van het gedroogde blad) een groot aandeel van het bovenste blaadje terug (de tip) die niet zijn gerold, maar gedroogd en gefermenteerd (het is immers zwarte thee). Dus tippy slaat wel degelijk ergens op. Sterker nog, het bepaalt een belangrijk deel van de smaak. Dit is overigens niet te verwarren met de bijzondere Silver Tips Thee. Dat is weliswaar de tip, maar een witte thee waarvan de blaadjes op een bijzondere manier geplukt en verwerkt worden. Superlekker en zacht maar ook een heel stuk duurder

aanduiding tippy

Huib, Na een recente vakantie naar Sri Lanka kan ik zeggen dat de benaming tippy" geen verzinsel is. Pekoe ook niet. Nadat de theebladeren zijn gedroogd komen ze in een soort vermaler terecht. Pekoe is een benaming voor de grotere stukken blad. Deze thee is mild van smaak. Tippy staat voor de silver tips. Dit zijn de jongste blaadjes van de plant. En eigenlijk de meest exclusieve thee. Er zijn fabrieken die silver tips kunnen scheiden van de rest. De fabriek die wij bezochten kon dat niet.

wat is Orange Pekoe voor thee

Waar de toevoeging Tippy op slaat ontgaat me. Het heeft zoals ik aanneem niets met thee of kwaliteit te maken. Ik ga ervan uit dat het een fantasie toevoeging is. Nikki vindt de thee uit Ceylon lekker. Helaas kan zij niet weten dat de toevoeging van Orange Pekoe niets met Ceylon als zodanig te maken heeft, maar alleen een aanduiding is dat het thee van de twee bovenste jonge blaadjes betreft. Te pas en te onpas wordt OP als algemeen keurmerk gebruikt. Elke thee plantage kan , mits er goed en geselecteerd wordt een beperkte hoeveelheid OP thee produceren. Om nu alle thee van goede thee uit Ceylon ( als eiland) de kwalificatie OP toe te bedelen is volstrekt onjuist. Evenmin dat je van OP Nepal of Assam kan als algemeen spreken. Een goede thee distributeur moet exact weten waar zijn OP thee vandaan komt, sterker nog van welke thee plantage afkomstig. Als hij dat doet dan kan hij pas zeggen dit is een mogelijke OP kwaliteit van de thee onderneming X uit Ceylon of Java. Helaas wordt er veel gesjoemeld en vooral gemixt. Bezie ik de foto met wat dan OP thee zou moeten zijn dan krijg ik de griezels want de stukjes thee die je ziet zijn onevenredig groot en dat duidt erop dat het geen 100% OP is, bovendien zit er relatief theeblad in met een vreemde kleur.

De perfecte ceylon

Dit is absoluut de lekkerste Ceylon die ik ken. Ik had 'm ooit eens geproefd zonder te weten wat voor thee het was (ik wist alleen dat het Ceylon was). Ik wist wel dat ik 'm heel erg lekker vond, dus in de jaren die volgden heb ik geprobeerd deze thee terug te vinden. Ik heb alle Ceylons bij de concurrent geprobeerd (want die winkel ligt op de route), maar die speciale die ik zocht zat er niet bij. Nu dan toch eindelijk weer gevonden! Helaas is ie niet goedkoop, dus ik drink 'm niet dagelijks.

Bekijk meer reviews