Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Koffie Arretjescake

Chocolade, koekjes én koffie. Een ouderwets lekker chocolade Arretjescake recept, in een nieuw jasje gestoken: met de smaak van een dubbele espresso!
  • Makkelijk
  • 15 minuten voorbereiding
  • 15 minuten bereiding

Ingredienten

  • 2 kop Espresso
  • 200 g Chocolade (puur)
  • 200 g Mariabiscuits
  • 200 g Roomboter (ongezouten)

Koffie Arretjescake - eenvoudig no-bake recept

Zin om iets lekkers bij de koffie of thee te serveren? Probeer dan ons vernieuwde recept. We hebben een ouderwets lekkere chocolade Arretjescake in een nieuw jasje gestoken... met een vleugje koffie! Geniet van deze ideale combinatie: chocolade, koekjes en koffie. Bovendien is dit no-bake recept snel en eenvoudig te bereiden, omdat het niet in de oven hoeft maar in de koelkast opstijft.
Geen fan van (rauwe) eieren? Geen probleem. Ons Arretjescake recept met chocolade en koffie is zonder ei te maken.

Verras je gasten met deze zelfgemaakte lekkernij. Heerlijk bij een kop Strawberry & Rose thee, of geniet van een heerlijke slow coffee met onze premium biologische Finca el Flamingo. Wie ga jij trakteren? Ook bij oma zal dit recept zeker in de smaak vallen!

Recept:

Stap 1: Zet een dubbele espresso om af te koelen en bedek een cakevorm met bakpapier.

Stap 2: Breek de biscuitjes in kleine stukjes in een kom. Je kunt dit met de hand doen of de biscuitjes onder een schone theedoek leggen en er met een deegroller overheen rollen.

Stap 3: Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een hittebestendige kom. 

Stap 4: Plaats een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.

Stap 5: Zijn de chocolade en boter gesmolten? Haal de kom dan van de pan en voeg de dubbele espresso toe. Roer alles goed door tot de koffie gelijkmatig verdeeld is. 

Stap 6: Voeg nu de gebroken biscuitjes toe aan het chocolade-koffiemengsel en meng goed door tot alle koekjes gelijkmatig bedekt zijn met chocolade.

Stap 7: Verdeel het mengsel over de cakevorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de chocoladecake in mooie plakken en serveer met je favoriete Simon Lévelt koffie of thee.

Geniet van dit ouderwets lekkere recept!

Arretjescake Recept met Simon Lévelt Koffie

Op zoek naar de juiste koffie voor dit chocolade koffie recept? Laat je adviseren door onze specialisten in onze speciaalzaken. Ze helpen je graag! Probeer dit recept bijvoorbeeld met onze Corazón - een volle en krachtige koffie, rijk aan smaak. Of kies voor onze Barista bonen - een volle espresso met een rijk aroma. De intense smaak van deze koffiesoorten gaat erg goed samen met de pure chocolade in dit recept. Serveer in een mum van tijd iets lekkers voor bij de koffie of thee. Ook leuk bij een hightea!


Tip:
Je kunt de Koffie Arretjescake ook prima in plakken invriezen. Zo heb je altijd een heerlijke zelfgemaakte traktatie in huis!