- Home
- —
- Thee
- —
- Soorten thee
- —
- Groene thee
- —
- Kukicha Bio
Meer informatie
Zoet en nootachtig. Thee van geroosterde twijgjes, steeltjes en nerven van het theeblad. In het Japans betekent 'Kuki' steel en 'cha' staat voor thee. Kukicha wordt gemaakt van twijgjes, steeltjes en nerven van het theeblad. Hierdoor bevat Kukicha minder theïne en tannine. Door het roosteren kleurt de thee donker.
Kenmerken
Categorie | Thee |
---|---|
Merk | Simon Lévelt |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Groene thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Japan |
Regio | Japan |
Ingredienten | Geroosterde takjes en twijgjes van de camelia sinensis*. *biologisch |
Zetadvies | 100°C, 5 minuten, 2 gram per kop |
Klanten kochten ook
Heerlijk. Mijn favoriet!
Heerlijk thee. Bijzondere smaak en geur. Doet mij denken aan honey puff cereals. Zeker niet na een keer weg gooien je kunt er makkelijk meerdere kopjes mee zetten. Ik gebruik water van ongeveer 80/85 graden en laat het 5 a 7 minuten trekken. Mijn nummer 1!
Not my cup of tea
Ik heb hem zo de prullenbak ingegooid, echt niet te drinken. Ik dacht lekker een keer andere groene thee, maar nee. Voor mij niet te doen.
Hoi Daniela,
Wat jammer om te horen dat de thee niet in de smaak valt! Graag horen we waarom de thee niet bij jou past. Wellicht dat we samen op zoek kunnen naar een groene thee passend bij je smaak. Zou je ons een e-mail kunnen sturen op: klantenservice@simonlevelt.nl? We kijken uit naar je email.
Groetjes,
Simon Lévelt
Heerlijke takkenthee
Erg lekkere en geurige thee. Niet sterk van smaak en nagenoeg onmogelijk om bitter te maken. Ik zou het zeker 3 min laten trekken. Twee keer gebruiken kan ook prima. Doet mij terug denken aan de vakantie in Japan, nog meer dan de hier verkrijgbare sencha. Het is lastig precies de vinger op de smaak te leggen, uniek en toegankelijk.
Bijzonder
Als je - net als ik - altijd op zoek bent naar bijzondere thee (en dan bedoel ik niet thee met een smaakje), dan is dit een kolfje naar je hand. Alleen al het uiterlijk: stokjes in plaats van blaadjes? Raar! De smaak is ook niet alledaags. Het heeft nog het meest weg van Chinese Puerh thee: aards, notig, en met een hint van paardenstal.