Dit heb je nodig:
- 225 gram boter op kamertemperatuur
- 350 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 400 gram bloem
- 0,5 theelepel zout
- 1 zakje bakpoeder van 8 gram
- 225 gram pure chocolade grof gehakt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 °C
- Klop de boter en suiker in een kom tot een romige massa.
- Voeg de eieren een voor een toe.
- Mix op de laagste stand de vanille door de boter.
- Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en blijf kloppen tot alles is vermengd. Roer als laatst de stukjes chocolade door het beslag heen.
- Maak met 2 lepels ongeveer 24 balletjes ter grootte van een golfbal.
- Plaats de balletjes op een bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de balletjes.
- Bak de cookies 10 tot 15 minuten, tot de randen goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen op de bakplaat.
- En eet ze met een heerlijk kopje herfstthee.