Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Kopi Ketiara: een stoere dark roast

De Kopi Ketiara is een stoere dark roast koffie met prettig zoete en zacht bittere tonen van pure chocolade. De pittig geroosterde koffie is rijk aan de kenmerkende kruidigheid van koffie uit Indonesië en heeft een fantastische volle body en een heerlijk lange nasmaak.

Deze koffie is ideaal om een krachtige espresso en Turkse koffie mee te zetten en smaakt verrassend vol en zoet als hij wordt gezet met een Kalita.

Stoer en pittig

Niet alleen de Kopi Ketiara is stoer en pittig, het verhaal achter deze koffie is dat ook. De Kopi Ketiara wordt geproduceerd door de Indonesische Ketiara coöperatie. Een fairtrade coöperatie met zo’n 1.800 leden en een commercieel onderdeel van ongeveer 970 kleine koffieboeren.

De kleine koffieboeren die bij Ketiara zijn aangesloten produceren uitsluitend biologische koffie. Naast dat kunstmest en pesticiden te prijzig zijn, ondersteunt de regering biologische teelt. De kleine boeren leveren hierdoor een hoge kwaliteit koffie en een prachtig assortiment aan bijzondere specialiteiten.

Ketiara coöperatie

De Ketiara coöperatie werd in 2009 opgericht in Takengon, Atjeh. Bijzonder aan Ketiara is dat het grootste deel van de aangesloten koffieproducenten vrouwen zijn. En dat naast oprichtster Rahmah, ook de staf en een belangrijk deel van het management vrouwen zijn. Deze situatie is bijzonder omdat Atjeh, ten opzichte van de rest van Indonesië, een religieus conservatief gebied is. Het werd als een van de eerste gebieden in het huidige Indonesië islamitisch. Ook is de sharia wetgeving ingevoerd en worden niet moslims gevraagd dezelfde wetten te volgen. Dit houdt Rahmah niet tegen en ze blijft bij Ketiara trainingen en activiteiten organiseren die de positie van de vrouwelijke koffieproducenten in deze regio versterkt.