Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

De meest gebruikte verwerkingsmethoden voor koffie

Koffiebessen kunnen na het plukken op verschillende manieren worden verwerkt. Veel gebruikte verwerkingsmethoden zijn de gewassen (washed) en ongewassen (unwashed) methode. Elke van deze methoden geeft de koffiebonen een eigen smaak.

Gewassen koffie

De koffiebessen die volgens de gewassen methode (ook wel natte methode genoemd) worden verwerkt, worden na het plukken ontpulp. Hierbij wordt de boon gescheiden van de schil. De koffiebonen worden dan enige tijd gefermenteerd (een soort van gisten) en daarna gewassen tot al het vruchtvlees is verwijderd. Uiteindelijk worden de koffiebonen gedroogd op droogbedden of in trommels met warme lucht waarna ze worden gesorteerd.

Koffie verwerkt volgens de gewassen methode staat bekend om de frisse smaak.

Ongewassen koffie

De ongewassen verwerkingsmethode (ook wel droge methode genoemd) wordt vaak gebruikt in landen met een droge periode, wanneer er een tekort is aan water. De koffiebessen worden dan na het plukken gedroogd in de zon.

De bessen worden op grote droogbedden of een betonnen vloer uitgelegd om 10 tot 14 dagen te drogen. Tijdens het drogen worden ze regelmatig omgeschept om gelijkmatig te kunnen fermenteren.

Tijdens het drogen trekt het vruchtvlees in de boon en krijgt de koffie een zoete, fruitige en volle smaak.