Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

De lekkerste koffie en thee om thuisblijven zo aangenaam mogelijk te maken

Zoveel mogelijk thuis blijven vraagt aanpassing van iedereen in Nederland. Maar, thuis zet je de allerlekkerste koffie en thee! In deze blog geven we tips over hoe je de lekkerste koffie en thee zet om thuiswerken en thuisblijven iets leuker te maken. Ook voor kinderen.

Pak jouw moment van rust

De hectiek van filerijden en kinderen wegbrengen heeft plaatsgemaakt voor thuiswerken en kinderen begeleiden bij hun huiswerk. Des te belangrijker dat je jouw moment pakt om de dag rustig te starten of even te ontspannen in een welverdiende pauze. Rooibos Orange Lemon Lime is een biologische melange van rooibos en honeybush met de fruitige smaak van sinaasappel en verfrissende citroen. Een echt friszoete thee voor een heerlijke lentedag! Liever iets krachtigere thee? Rooibos Spicy Chai is een thee met een exotisch kruidig karakter dankzij de warme Indische kruiden, citroengras en rozenbottels. 

Wil je echt op de gezonde toer? Probeer dan Lemon Ginger: een tintelfrisse kruidenthee in de verrassende smaakcombinatie citroen en gember. Of probeer onze tijdelijke theespecialiteit Ginger & Carrot: een kruidenmelange met gele gember, oranje wortel, rode biet en zwarte peper. Aangevuld met kurkuma en galangal oftewel laoswortel, het zusje van gember. Een lekkere biologische kruidenmelange voor wie van zoet, aards en fris prikkelend houdt. 

Zetadvies voor jouw kopje thee

Voor al onze theesoorten adviseren we om 2 gram thee te gebruiken per kop thee. Kijk bij de betreffende thee voor de aanbevolen watertemperatuur en trektijd. Over het algemeen moet losse thee wat langer trekken dan thee uit een zakje. De grootte van het theeblad bepaalt de snelheid waarmee geur, kleur en smaak vrijkomen. Bij losse thee is de extractie langzamer omdat het blad zich moet ontvouwen voordat het smaak afgeeft. Fijne blaadjes geven meestal minder complexe en minder verfijnde aroma’s af dan grof blad. 

Cafeïnevrije thee: ook geschikt voor kinderen

Ben je gek op thee, maar wil je liever niet teveel theïne binnenkrijgen? Cafeïnevrije thee kun je gerust zoveel drinken als je wilt én is ook geschikt voor kinderen. Zo kun je ‘s ochtends een lekkere grote pot thee zetten waar het hele gezin van kan genieten. Probeer eens één van deze biologische theesoorten:  

Rooibos Orange Cranberry: groene thee met zoete en fruitige smaken
Tropical Fruit Melange: thee met tropische smaken als mango, ananas en kokos voor een zomers gevoel
Namiddag Melange: heerlijke friszoete kruidenthee om de middagdip te verjagen
Honeybush Mango Lemon: frisse en zoete kruidenthee met mango, sinaasappel, citroengras en goudsbloem. 

Liever een verkoelend drankje op warmere lentedagen? Maak eenvoudig je eigen ijsthee klaar! Zet ‘s avonds een pot thee, laat afkoelen en zet het een nachtje in de koelkast. Voeg wat ijsblokjes toe en je hebt een verfrissend én gezond drankje! 

Ontdek verschillende soorten filterkoffie

Drink je liever koffie tijdens je werkdag? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Zelfs met filterkoffie kun je veel afwisselen qua smaken om je kopje koffie net iets extra's te geven. Over het algemeen kun je 6 à 7 gram koffie per 140 ml water aanhouden. Drink je koffie uit een gemiddeld koffiekopje, is dit meestal 140 ml. In een grote mok past ongeveer 200-300 ml koffie. Hou je van sterke koffie, dan kun je ervoor kiezen een schepje extra toe te voegen. De sterkte van je koffie wordt voornamelijk bepaald door de roast. Of je nu van light roast koffie of dark roast houdt; voor elke roast is er een favoriet die het goed doet als filterkoffie: 

La Victoria Huila Colombia: een vriendelijke light roast koffie om je dag mee te starten. 
Arabella: een volle, ronde medium roast koffie die bestaat uit een melange van biologische bonen uit Sumatra, Brazilië en het geboorteland van de koffie, Ethiopië. Ook lekker als espresso!
Red Honey: een zoete dark roast koffie met frisse tonen en een zacht bittere nasmaak van donkere chocolade.

Geef bij je bestelling aan of je koffie in bonen of gemalen wilt ontvangen. Voor filterkoffie raden we fijngemalen koffiebonen aan, waarbij je de korrel nog wel goed kunt voelen. 

Ontdek je favoriete avond koffie

Hoewel het verleidelijk is om de hele dag door koffie te drinken, kan het verstandig zijn om aan het einde van de middag over te stappen op een cafeïnevrije variant. Het klinkt wellicht niet zo aantrekkelijk, maar ook cafeinevrije koffies kunnen smaakvol zijn! Allegro is een aromatische medium roast koffie die perfect is als snelfilterkoffie, maar het ook prima doet als lekker milde espresso. De koffie is licht zoet én licht fris, afgemaakt met kruidige tonen. Is dat hoe je je een cafeïnevrije koffie voorstelt? Waarschijnlijk niet, en toch is dat precies wat je krijgt! 

Heb je een voorkeur voor krachtige smaken? Probeer dan Estrella: een dark roast die als espresso kracht en een volle body heeft en in snelfilter en cafetière een volle, zoete smaak geeft. Een cafeïnevrije koffie waar je dag in, dag uit van kunt blijven genieten! Lees hier meer over hoe wij onze koffie cafeïnevrij maken. 

Duik de keuken in voor wat lekkers bij de koffie en thee

Omdat we nog wel even thuis zitten, mogen we onszelf best een beetje verwennen. En zeg nou zelf, dat kopje thee of koffie is toch veel lekkerder met iets zoets erbij? Mocht je zin hebben om te experimenteren in de keuken, maak dan deze Peren Cheesecake met het magische ingrediënt Earl Grey thee. Een taart waar geen kruimel van zal overblijven!  

Vinden je kinderen het ook leuk om te bakken? Ga aan de slag met dit Chocolate Chip Cookie recept. 

Kom gerust naar de winkel of bestel online

Onze winkels houden zich aan de maatregelen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Om anderhalve meter afstand tussen klanten en medewerkers te kunnen waarborgen, kunnen er vaak max. 3 klanten tegelijk in een winkel. Dat kan betekenen dat je bij enkele winkels, op drukke momenten, even buiten moet wachten. We hanteren strikte hygiëneregels en vragen je daarom ook om alleen contactloos of met PIN te betalen. Koffie en thee ruiken of proeven kan in onze winkels helaas even niet. Veel winkels bieden ook bezorgmogelijkheden of kunnen producten klaarzetten om gemakkelijk op te halen. Je kunt hiervoor contact opnemen met een Simon Lévelt winkel bij jou in de buurt. 

Toch liever online shoppen? We hebben alle thee en koffie voldoende op voorraad, dus je bestelling wordt binnen 1-2 dagen bij jou thuis afgeleverd. Jouw bestelling binnen? Deel jouw thee- of koffiemoment op Instagram en tag @simonlevelt.

Tags: Thee, Koffie