Indian Chai met schuimige amandelmelk
Ingrediënten voor 4 glazen
- 16 g Indian Chai thee
- 800 ml gekookt water van 95 ºC
- 500 ml gezoete amandelmelk
- 4 theelepels honing
- Snufje kaneelpoeder
- Steranijs
Bereiding
› Laat de Indian Chai 4 minuten trekken in water van 95 ºC
› Schenk de warme thee door een filter uit in 4 grote glazen
› Roer er honing naar smaak doorheen
› Verwarm de amandelmelk in een pannetje, klop deze luchtig op met een garde of melkschuimer en voeg toe
› Bestuif met een snufje kaneel en voeg een steranijs toe ter garnering
Tip!
In plaats van amandelmelk kun je ook een andere melkvervanger of volle koemelk gebruiken. De melk(vervanger) kun je het beste opschuimen met een (automatische) melkschuimer.
Sweet Chai
Ingrediënten voor 4 glazen
- 8 g Assam Melange thee
- 8 g Yogi Classic thee
- 800 ml gekookt water van 95 ºC
- 4 el Monin Caramel siroop
- 30 ml gecondenseerde melk, naar smaak
- Verse munt
Bereiding
› Laat de Assam Melange en Yogi Classic samen 5 minuten trekken in water van 95 ºC
› Schenk de warme thee door een filter uit
› Voeg de caramelsiroop en gecondenseerde melk toe, roer het geheel goed door en schenk het daarna in de glazen
› Garneer de Sweet Chai met muntblaadjes en serveer uit
Tip!
Probeer dit recept ook eens met de Coconut Chai Orange of de Indian Chai. Houd in dit geval 16 gram als dosering aan (omdat je met één theesoort werkt i.p.v. twee).
Spreekt dit recept je aan, maar drink je liever geen koemelk? Check het recept hieronder voor een de lactosevrije variant!
Er is een ruim assortiment Chai thee verkrijgbaar in onze winkels en online.