Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot
Meer Filters

Ontdek de smaken uit het Verre Oosten

Net terug van vakantie maar reis je graag nog verder? Waan je deze herfst in het Verre Oosten met onze limited edition koffie- en theespecialiteiten. Speciaal voor dit najaar zijn wij op zoek gegaan naar de rijke, pure smaken uit de oriënt. Je vindt deze biologische koffie- en theesoorten terug in onze limited selectie. Verrijk jouw eigen koffie- en theeritueel en probeer eens wat anders. Deze smaken zijn stuk voor stuk het ontdekken waard. 

Unieke limited edition theesoorten
Deze koffie- en theesoorten zijn limited editions en alleen deze herfst te verkrijgen. Ga voor de bijzondere groene thee Green Jungle Tiger, de mooie oolong thee Black Snake Oolong of de prachtige uitziende zwarte thee Golden Monkey. Drie unieke en pure theesoorten die zeker in de smaak vallen bij theeliefhebbers. 

Speciale en bijzondere koffies uit het Verre Oosten
Voor de koffiedrinkers hebben wij twee limited edition koffies gevonden. Ontdek de Chinese koffie Yunnan Emperor met zoete en fruitige tonen of juist de keizerlijke Golden Empress met een rijke en volromige body en een lange intense nasmaak. Een favoriet die je zeker wil proberen. 

Bijzondere tradities uit het Verre Oosten

Onze bijzondere limited editions nemen je mee naar oude tradities. Deze eeuwenoude rituelen vinden hun oorsprong in China en Japan. 

Geniet op zijn Chinees van thee
Thee vindt zijn oorsprong zo'n 2000 jaar geleden in China. Je vindt hier dan ook veel theetradities met als één van de bekendste de Gong Fu Cha ceremonie. In deze ceremonie speelt de thee een hele belangrijke rol. Belangrijk is dat de smaak en het aroma van de thee goed naar voren komt en de ziel rust en tevredenheid krijgt bij het maken én drinken van de thee. Niet alleen vind je in China hoogwaardige thee, ook koffie uit China is zeker de moeite waard. De regio Yunnan heeft de perfecte omstandigheden om specialty koffie te verbouwen. Een smaak die zeker het proberen waard is. 

Ontdek de tradities uit Japan
Theedrinken in Japan is erg belangrijk en doe je niet even snel tussendoor. De Japanse theeceremonie wordt Chaji genoemd en duurt minimaal 4 uur. Anders dan in China is de presentatie en de ceremonie belangrijker dan de thee zelf. Chaji vindt daarom altijd plaats in een theehuis en is verbonden aan veel regels. Dit resulteert in volledige ontspanning en bewustwording. Ook het koffiezetten gaat in Japan slow. Japan lijkt namelijk voorloper van de slow coffee zetmethoden met merken als Hario en Kalita. Probeer zelf eens een slow coffee ritueel!