Ingredienten
- 30 ml Verse slagroom
- 100 ml Kokosmelk
- 1 st Espresso
- 1 tl 5 spice mix
- 1 el Monin siroop coco
Stap 1: Klop de slagroom stijf in een kom met de 5 spice mix.
Stap 2: Verwarm de kokosmelk in een pannetje. Zet het vuur uit net voordat het kookt. Zet in de tussentijd een espresso.
Stap 3: Schenk de verwarmde kokosmelk in een glas. Giet hier voorzichtig de espresso bij en voeg de kokos siroop toe. Top het af met een grote schep van de slagroom.
Tip: Maak je liever zelf je eigen 5 spices? Dat kan ook! Lees hieronder hoe je gemakkelijk je eigen kruidenmix maakt.
Ingrediënten:
½ tl Venkelzaad
½ tl Steranijs
1,5 cm Kaneelpijp
½ tl Kruidnagel
½ tl Sichuanpeper (alternatief: zwarte/ witte peperkorrels)
Verhit een droge koekenpan op gemiddeld vuur. Rooster de specerijen 2 tot 3 minuten. Rooster de specerijen niet lang, dan heb je kans dat het bitter wordt. Stamp de specerijen fijn in een vijzel (het gebruiken van een keukenmachine kan ook). Je kunt je zelfgemaakte 5 spices bewaren in een afgesloten pot.