Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Royal First Flush, de eerste lentepluk

Terwijl wij ons voorzichtig opwarmen aan de eerste zonnestralen, wordt er bij Ambootia Tea Factory hard gewerkt om de allereerste lentepluk binnen te halen.

Door de gunstige weersomstandigheden in Darjeeling – frisse regenbuien afgewisseld met lentezon – kon dit jaar al vroeg worden gestart met het plukken van de first flush.

Lentepluk

Een flush geeft aan in welk seizoen de thee geplukt is. De first flush – oftewel lentepluk – wordt geplukt in maart/april. Omdat het de allereerste pluk na de winterpauze is, heeft de thee een mooier aroma. De theebladeren zijn groen, nog niet vlezig en bevatten weinig sap. De thee is langzaam gegroeid en daardoor extreem geurig, en smaakt fris en bloemig.

Royal First Flush

Omdat met de allereerste lentepluk het theeseizoen van start gaat en wij dat toch wel bijzonder vinden, hebben we deze thee de Royal First Flush genoemd. Hij krijgt dan ook een speciaal plekje op de boot naar Nederland en wij geven hem graag wat extra aandacht.

Ambootia Tea Estate

Onze Royal First Flush komt van de theetuinen van Ambootia, een van de grootste theetuinen in Darjeeling. Darjeeling ligt in het noordoosten van India, aan de voet van de Himalaya. Hier hebben de jaargetijden een grote invloed op de smaak van de thee. Elk seizoen zorgt voor een unieke thee. De first flush van Darjeeling is een van de meest gevraagde theeën ter wereld.

Reserveer de Royal First Flush

Benieuwd geworden naar de smaak van deze exclusieve thee? Je kunt de Royal First Flush reserveren zodat je zeker weet dat jij kunt genieten van deze lentepluk. Vul dan op deze pagina je gegevens in en geef je bestelling door. Zodra de Royal First Flush binnen is, krijg je hierover van ons bericht.