Zelf ijsthee maken
Je maakt razendsnel zelf ijsthee met de shock brew methode. Zet de thee volgens het zetadvies, maar halveer de hoeveelheid water. Voor de andere helft gebruik je namelijk ijsblokjes (1 ml water staat gelijk aan 1 gram ijsblokjes.). Vul een kop of kan met de ijsblokjes en schenk hier de hete thee over uit. Experimenteer met de hoeveelheid thee om de voor jou lekkerste ijsthee te maken.
Meer methodes om ijsthee te maken lees je in onze blog: 5 manieren om zelf ijsthee te maken.
Groene ijsthee inspiratie
Bij het zetten van groene (ijs)thee is het belangrijk dat je de juiste watertemperatuur aanhoudt. Als je het water te heet opschenkt, kan groene thee bitter smaken.
Nepal Green Himalayan Pine
Deze Nepalese groene thee is zeer aromatisch en heeft een klein bittertje in de afdronk.
Bereiding
Kook 200 ml water tot 80 ℃. Weeg in de tussentijd 5 gram Nepal Green Himalayan Pine af en vul een kan met 200 gram ijsblokjes. Laat de thee 4 minuten trekken en verwijder dan het theefilter. Blus de thee met 50 ml koud water en schenk het daarna uit over de ijsblokjes.
Zomerthee
De frisse zomermelange van bloemige jasmijnthee en fris fruit is perfect voor een heerlijke ijsthee.
Bereiding
Kook 200 ml water tot 85 ℃. Weeg in de tussentijd 5 gram Zomerthee af en vul een kan met 200 gram ijsblokjes. Laat de thee 3 minuten trekken en verwijder dan het theefilter. Blus de thee met 50 ml koud water en schenk het daarna uit over de ijsblokjes.
Zwarte ijsthee inspiratie
Sunny Citrus
De perfecte ijsthee voor citrus-liefhebbers. De Sunny Citrus is een verfrissende zwarte thee met de smaak van sinaasappel en prikkelende citroen.
Bereiding
Kook 200 ml water tot 100 ℃. Weeg in de tussentijd 5 gram Sunny Citrus af en vul een kan met 200 gram ijsblokjes. Laat de thee 4 minuten trekken en verwijder dan het theefilter. Blus de thee met 50 ml koud water en schenk het daarna uit over de ijsblokjes.
Yunnan Yellow Silk
Deze Chinese zwarte thee heeft een bloemig karakter en een licht zoete smaak.
Bereiding
Kook 200 ml water tot 80 ℃. Weeg in de tussentijd 7,5 gram Yunnan Yellow Silk af en vul een kan met 200 gram ijsblokjes. Laat de thee 3 minuten trekken en verwijder dan het theefilter. Blus de thee met 50 ml koud water en schenk het daarna uit over de ijsblokjes.