Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recept: Panna Cotta met Fancy Osmanthus thee

We daagden foodblogger Simone van den Berg uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt.

Simone ging aan de slag met de Fancy Osmanthus thee. Een groene thee die op natuurlijke wijze is gearomatiseerd met bloesem van de Osmanthus. Dit geeft een perzikachtige smaak die heerlijk combineert met panna cotta.

Ingrediënten
Voor de panna cotta:
340 ml slagroom
500 g volle yoghurt
50 ml vlierbloesemsiroop
4 blaadjes gelatine
110 g suiker
1 tl vanille
2 el Fancy Osmanthus thee

Voor de topping:

  • 400 g abrikozen*
  • handjevol mooie rijpe kersen*
  • 2 el suiker
  • 2 el honing
  • Fancy Osmanthus thee

* Of kies voor de fruitsoorten van het seizoen.

Panna cotta

Doe de slagroom in een steelpan met de suiker, vlierbloesemsiroop en Fancy Osmanthus thee. Laat dit langzaam warm worden tot de suiker is gesmolten. Hoe langer het kan trekken, hoe sterker de theesmaak wordt. In de tussentijd laat je de gelatine in koud water weken. Zeef dan de theeblaadjes eruit en los de uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof. Roer het goed door en voeg dan de yoghurt en vanille toe. Giet het in de vormpjes en laat het minimaal 4 uur (maar liever de hele nacht) opstijven in de koelkast.

Fruittopping

Maak het fruit schoon, verwijder de pitten en bewaar het sap. Doe het in een grote schaal met de honing en/of suiker en giet de hete thee eroverheen. Laat het even staan en stop het fruit dan in de blender en voeg wat van het sap toe. Blend tot het de gewenste gladheid heeft. Als het te dik is, kun je nog wat sap toevoegen. Plaats de panna cotta op een bordje en serveer het met de fruittopping. Het plaatsen van de panna cotta gaat het best wanneer je de vorm kort in heet water houdt, omgekeerd op een bord plaatst en even schudt.

Simone's Kitchen

Het panna cotta recept van Simone vind je, samen met heel veel andere recepten, op haar website Simone's Kitchen.