Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

3 tips voor een Zero Waste Lifestyle

Zussen Jessie en Nicky Kroon willen de wereld redden. Al sinds 2014 leven zij zoveel mogelijk zonder (plastic) afval. Omdat Jessie en Nicky willen laten zien hoe leuk, makkelijk en stijlvol het kan zijn om zero waste te leven, geven ze je graag tips en inspiratie.

Duurzame voornemens

We bevinden ons aan het begin van 2019 en dat betekent nog alle tijd voor goede voornemens! Dit jaar kun je je misschien eens niet richten op voornemens die alleen maar goed zijn voor jezelf, maar die ook goed zijn voor de aarde. En dat kan heel leuk en simpel zijn!

Sinds 2014 houden wij ons bezig met het waarmaken van onze duurzame voornemens. We besloten toen dat het tijd was om eens helemaal anders naar ons afval te kijken. En dat pakten we behoorlijk fanatiek op! Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en hebben ons helemaal verdiept in het afval- en plasticprobleem. We hebben er zelfs een boek over geschreven: Het Zero Waste Project.

ZeroWasteBloggers

Tips en inspiratie

Natuurlijk zijn wij ook niet van de ene op de andere dag zero waste gegaan. Dat kost altijd een beetje tijd. Daarom geven we je hierbij tips en inspiratie om zelf te beginnen, met kleine en haalbare stappen. Je zult zien dat het verslavend werkt en je al snel meer wilt veranderen.

1. Verminder je wegwerpproducten

Wist je dat de helft van al het plastic in de oceanen uit single use items – wegwerpproducten dus – bestaat? En dat terwijl er superfijne herbruikbare alternatieven bestaan.

Kies bijvoorbeeld in plaats van een wegwerpflesje voor een herbruikbare waterfles. Wij bevelen de roestvrijstalen drinkflessen en thermosbekers van Retulp aan, omdat Retulp – net als wij – gelooft in een wereld zonder wegwerpplastic. Daarnaast doneer je bij aankoop van een fles of thermosbeker ook nog eens drinkwater aan mensen die het nodig hebben. Dubbel goed bezig dus. Heb je al standaard een herbruikbare fles in je tas zitten? Lekker bezig!

2. Gebruik een katoenen broodzak

Een tweede tip om als goed voornemen in te zetten is het kopen van je brood in een katoenen broodzak. Vraag bij de bakker of in de supermarkt of je een brood in je eigen zak mag meenemen. Je zult zien dat het helemaal geen extra moeite kost, en je kunt het brood zelfs in de zak invriezen. Top toch?

3. Neem je eigen verpakking mee naar de Simon Lévelt winkel

En als laatste tip: neem je eigen verpakking mee als je koffie of thee gaat halen bij Simon Lévelt!

Een goed voornemen voor jezelf én je portemonnee is om je eigen koffie en thee mee te nemen voor onderweg, in plaats van een wegwerpbeker op het station te halen. De thermosbekers van Retulp hebben zelfs een uitneembaar theefilter: handig!

Mission Indisposable 2020

Doe je mee en maak jij komend jaar de wereld een stukje minder plasticverslaafd? Dan help je mee aan de Mission Indisposable 2020 van Retulp. Zij willen samen met hun partners aan het begin van 2020 20 miljoen wegwerpflesjes bespaard hebben en 20 miljoen liter drinkwater gedoneerd hebben. Met de aanschaf van een herbruikbare fles bespaar je gemiddeld 160 flesjes per jaar, dat loopt dus al snel op.

Volg Jessie en Nicky op hun blog voor nog meer tips voor een duurzamer leven. En lees hier meer over Retulps Mission Indisposable 2020.